
Zeytinlik Minik Ekmekler Tarifi
4 kişilik
1
Her kadın akşam ne yemek yapsam diye düşünür. Yine böyle günlerden birinde, farklı bir şey yapayım diye düşündüm. Ablamla telefonda konuşurken de aklıma su böreği geldi. Çok zahmetli olur diye düşünürken, ablam kolay olanından yapsana dedi. Kolay su böreğini daha önce duymuştum ama lezzeti hakkında da pek emin değilim. O sebeple de hiç denememiştim. İsteksiz olarak malzemelerini sordum ablama, eve gittiğinde beni arayacağını söyledi, geç olur diye ertelemek istedim ama mutlaka yap dedi. Aradığında malzemeleri verdi, koştura koştura markete gidip malzemeleri aldım. Eve geldim, hazırlamaya başladım. 40 dakika içerisinde mis gibi böreğim hazır oldu! Hemen ucundan bir parça denedim, hazır böreklerden hiçbir farkı yok! Hemen tarifini sizlerle paylaşayım dedim.
Öncelikle bir kapta süt, yumurta, sıvı yağ ve suyu iyice karıştırmak için bir süre çırpıyoruz. Tepsimizi güzelce sıvı yağ ile yağlıyoruz. İlk yufkayı seriyoruz. Yufkanın uç kısımları dışta kalmalı. Daha sonra ikinci yufkayı ellerimizle parçalıyoruz.
Süt, yumurta, sıvı yağ ve su ile yaptığımız karışıma buluyoruz. Buladığımız yufkaları tepsinin ortasına yerleştiriyoruz Peyniri çatal yardımı ile eziyoruz, üzerine parçaladığımız maydanozları ilave ediyoruz.
Peynir ve maydanoz karışımını ise yufkamızın üzerine bolca serpiştiriyoruz. Diğer yufkaları da aynı işlemden geçiriyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz.
Son kalan yufkayı da en son üzerine koyuyoruz. Eğer karışımdan artan olduysa, son yufkanın üzerine döküyoruz. Yumurta sarısını da yufkanın üzerine fırça yardımı ile sürüyoruz.
Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırınımıza hazırladığımız böreğimizi yerleştiriyor, kızarana kadar bekletiyoruz. Kolay su böreği hazır! Afiyet olsun!