
Klasik Sade Pilav Tarifi (Resimli Anlatım)
6 kişilik
5
Napoliten soslu makarna hazırlamaya ilk olarak makarnaları haşlayarak başlayalım. Bir tencereye 2 litre kadar su, tuz ve 1çorba kaşığı kadar sıvı yağ ekleyerek haşlama suyumuzu kaynatalım.
Ardından kaynayan suyun içine bir paket makarnayı ilave ederek makarnanın cinsine göre 10-12 dakika kadar haşlanması için bırakalım.
Makarnamız haşlanırken bizde sosumuzu hazırlayalım. Bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyerek eritelim ve üzerine ince ince kıyılmış sarımsak ve soğanları ilave ederek pembeleştirerek kavuralım.
Ardından üzerine salçaları ekleyerek bir iki dakika kadar kavurup üzerine kabukları soyularak ufak uafak doğranmış domatesleri ve sivri biberleri ilave ederek domatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Sosu ocaktan almadan hemen önce içine baharatları ve yarım demet ince kıyılmış maydanozları ilave edip sosun tuzunu kontrol ederek ocaktan alalım.
Haşlayarak süzdüğümüz makarnaları geniş bir servis tabağına alıp üzerine sıcak sosu dökerek servis yapalım. Afiyet olsun