
Çiçek Kurabiye Tarifi
7 kişilik
30
Hepimiz kurabiyelerin tek tek şekillendirilmiş hamur parçacıkları olduğunu düşünürüz. Benim de bu düşüncemi bundan birkaç yıl önce, her pişirdiğinden bana da ikram eden komşum değiştirmişti. Değişik lezzetlere her zaman açık olmamdan ötürü bu tarifi de hemen istemiştim. Ayrıca hafif bir kurabiye olması sebebiyle de yaz ayları için ideal. İftara sizde olan komşularınıza yemekten sonra güzel bir ikramda bulunmak için kolayca hazırlamanız mümkün. Bu kurabiyenin en önemli püf noktası ise, fırından çıkarınca soğumasını bekledikten sonra parçalara ayırmak. Aksi halde çok çabuk dağıldığı için servis etmeniz zorlaşacaktır.
Kurabiyelerimizin hamurunu hazırlamak için şeker, sıvı yağ, yumurta ve cevizi yoğurmaya başlayalım.
Daha sonra kabartma tozu ve unu ekleyerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
Bir borcam içerisine yağ kağıt serip kenarlarından kağıdı taşıralım. Hamuru borcama yerleştirip kenarlarına yükseklik yaparak yapıştıralım.
Üzerine koyacağımız malzemeleri hazırlamak için ceviz, kahve, pudra şekeri ve yumurtaları karıştıralım.
Hamurun üzerine yayalım ve elimizle düzeltelim. 170 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun!
Yağmur Şahan
30 Ocak 2015
oğluşum çok beğendi tarifinizi ellerınıze sağlık, yanlız bende altını çizmek istiyorum, dediğiniz gibi fırından çıkardıktan sonra sanırım bıraz fazla beklettım ayıramadım ve bıraz dağalsada çok güzel oldu tesekkurler.